История на ордена на тамплиерите (Спекулации, фалшификации, инсинуации)

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2009-08-07
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 69 стр.
Университет: Национална гимназия за древни езици и култури “Св. Константин-Кирил Философ”
Цена:
 (87 лв) 69.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 17.40 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (93KB)          Html format .Html (37KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Ордена на тамплиерите – създаване и устав; спекулации, фалшификации, инсинуации; злато на тамплиерите; мистика и тайнство; Свещеният граал; тамплиерски мит; Йерусалим; капитул; Мария Магдалина

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Историята на тамплиерите е тема, която винаги е привличала изследователския интерес. Тя е обект на внимание не само сред академичните среди, с времето историята около тайнствения орден на тамплиерите придобива все по-голяма популярност и сред обикновените читатели. Интересът става все по-осезаем, а това от своя страна създава редица възможности за спекулации с голяма част от исторически доказаните факти и документи. Нестихващата вълна от въпроси и отговори касае както самите тамплиери, така и хипотетично пазената от тях тайна. Какво в действителност е представлявал самият Орден, каква е неговата връзка с пазенето на Свещения граал и ако последния наистина е съществувал и продължава да съществува какво представлява той? Всички тези въпроси и още много поддържат жив огъня на любопитството и съмненията, които намират израз в многото псевдонаучни и художествени книги.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.37 сек