Е-правителството като инструмент на Новия публичен мениджмънт за постигане на устойчиво икономическо развитие и подобряване на бизнес климата

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-08-29
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 11 стр.
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (50KB)          Html format .Html (19KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

информационно общество, електронно правителство, електронно управление, Национална информационна инфраструктура, управленска информационна система за мониторинг, въвеждане на електронно правителство в България

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Електронното правителство представлява един от основните елементи на публичното електронно управление заедно с другите компоненти, като: Електронна демокрация, Електронна търговия (в частта й, свързана с държавното и браншовото регулиране), Електронни публични доставки, Електронно здравеопазване, Електронно обучение и пр.

Електроното правителство означава предоставянето на услуги по електронната мрежа, които са ориентирани към обслужването на клиента – гражданите и бизнеса, без оглед на време и място. Но елекронното правителство е и съвременна форма на сътрудничество между различните държавни служби. То осигурява общ източник за получаване на информация и по този начин и на гражданите, и на бизнеса няма да им се налага да събират информация, която веднъж вече е била предоставена на някоя държавна служба. Използването на вече събрана информация, контролирането и съхраняването й в държавна база-данни спестява нови процедури по контрола и улеснява клиентите, защото те няма да се занимават със събирането на една и съща информация отново.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек