Интернет икономиката ще доминира

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-02-01
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Икономика
Изтегли: Doc format .Doc (95KB)     Rar format .Rar (18KB)     Html format .Html (82KB)

Ключови думи и изрази:

интернет, икономика, е-търговия, е-търговия, E-learning, е-услуга, цени, стоки, услуги, разходи, потребности, потребителски изисквания, стратегия, Чипоино, Amazon, предимства, недостатъци,

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Нарастването на Интернет икономиката е важно не само заради анализирането на новите бизнес възможности, които се откриват, но и за да наблюдаваме на какви съответни промени е възможно да сме свидетели във физическата икономиката. Един от най-важните аспекти на всяка икономиката е величината на нарастване Тази величина се наблюдава чрез общото производство вътре в икономиката. Например промяната в брутния вътрешен продукт (БВП) е важен индикатор за ръста на цялата икономика. Освен това БВП на глава от населението измерва общата продуктивност на труда в една икономика

С развитието на световната компютърна мрежа и неизбежната й комерсиализация в ежедневието на хората се появиха множество нови понятия. Термини, като електронна търговия (E-commerce), електронен бизнес (E-business), електронна услуга (E-service) и електронно обучение (E-learning), придобиват все по-голяма популярност в съвременното общество. Самата комбинация от думи подсказва основата, която става причина за това бурно развитие и поява на нови направления в икономиката - виртуалната среда на Интернет. Присъствието на частицата "е-" пред всеки от термините подсказва, че става въпрос за процеси, протичащи през електронна мрежа, в случая Интернет.

В Националната стратегия за електронна търговия, одобрена от Министерския съвет на Република България през 2000 г., е формулирано следното определение:
"Електронната търговия е непрекъснат цикъл от обработка и обмен на данни, чрез които се осъществява унифицирано и интегрирано информационно осигуряване на участниците в цялостната търговска транзакция независимо от сферата на дейност, отрасъла, държавата и прочее."

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.39 сек