Електронна търговия

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2007-09-07
Рейтинг:
3.2 1 2 3 4 5
(5 гласа)
Дължина: 111 стр.
Университет: Технически университет - София
Специалност: Комуникационни системи
Цена:
 (87 лв) 69.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 17.40 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (83KB)          Html format .Html (60KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

електронна търговия в Интернет (стратегии, категории електронен бизнес), система за електронни разплащания в България (epay.bg), проектиране на web приложение, функционални възможности и услуги предлагани от сайта, разработване на web site за електронна търговия, source code приложение.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Информационните и комуникационните технологии и системи, и в частност Интернет и мобилните комуникации, с голямото си разнообразие от услуги и стоки заемат в момента водещо място при иновациите на бизнеса. Радикалните иновации при осъществяване на бизнеса, цифровите стоки и услуги водят до нови услуги, промяна на структурата на индустрията и търговията. Днес само с щракване на мишката се получава достъп до глобалните пазари и може да се осъществи търговска операция независимо от мястото на участниците и времето.

Интернет е среда за осъществяването на традиционния бизнес, която прилича повече на фондова борса, където се осъществяват сделки, претегля се стойността на една или друга стока или услуга, разменя се информация, при това в повечето случаи двупосочна. Интернет-революцията е далеч по-радикална от изобретяването на телевизията или телефона, става въпрос за изобретение, сравнимо с откриването на електрическия ток — и телевизията, и телефонът са следствие на електричеството — по същия начин следствие от Интернет ще е цялостната промяна в начина на правене на бизнес, в начина на общуване, в начина, по който човекът възприема и контактува със света.С течение на времето търговията и услугите чрез Интернет излизат извън сферата на чисто компютърния бранш. Доскоро единствено фирмите, които се занимаваха с продажби на хардуер и софтуер, използваха предимствата на този новозараждащ се бизнес. В крайна сметка обаче доста логично е точно те да станат пионерите на електронната търговия, тъй като всичките им клиенти са компютърни потребители. Последваха ги фирми като популярната Интернет-книжарница Amazon. com и порталните сайтове от типа на Yahoo!. Постепенно все повече от “конвенционалните” бизнес субекти се отварят към дигиталните технологии. Най-бързо адаптиращи се вероятно ще се окажат фирмите от финансово-кредитната система, на чиито плещи се пада най-тежката част от електронната търговия-подсигуряването на обезопасени парични преводи в Интернет-среда.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек