Електронната търговия и виртуалните магазини. Електронни аукциони, електронни борси и логистични услуги

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-09-20
Рейтинг:
4.5556 1 2 3 4 5
(45 гласа)
Дължина: 80 стр.
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (224KB)          Html format .Html (60KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

електронна търговия, електронен магазин, уебсайт, онлайн пазаруване, електронни търгове (аукциони), електронни борси, логистика, логистични услуги, правила за откриване на електронен магазин

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Ако възнамерявате да продавате нещо на определен кръг клиенти, то точно това нещо е сърцевината на целия смисъл. Така, че вие трябва да разполагате със стоки и услуги за предлагане. Тези стоки и услуги може да бъдат или собствено производство, или закупени директно от производителя или от някой дистрибутор. Тук няма различия с традиционната търговия.

Необходимо е да разполагате и с място за извършване на търговията, т.е. там от където ще продавате тези продукти. В традиционната търговия такова място се явява самият магазин, или склад за продажби на едро. В тези случаи това място има физическо измерение и е налице физическото присъствие на купувача и продавача. Възможно е клиентът да разгледа изложените стоки, да се информира за тяхното качество и цена и да си отиде, като по-късно да реши дали да купи или не определена стока.

Има места, които са чисто виртуални, например такова може да бъде телефон за приемане на поръчки за купуване на стоки от каталог. В този случай купувачът и продавачът не се срещат, не се виждат, а разговарят, при което купувачът заявява желанието си да купи една или друга стока. Преди това обаче купувачът е видял стоката по каталог и знае какво да си поръча.

И при двата традиционни начина за търговия, в момента на извършване на сделката продавачът и купувачът встъпват в контакт, т.е. те са ангажирани по едно и също време.

Ето тук идва първата особеност на електронната търговия. Мястото за пазаруване се явява самият уебсайт. Хората го посещават, разглеждат продуктите като в каталог, само че електронен, харесват си една или друга стока и когато решат да закупят нещо те го купуват.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек