Компютърни вируси. Структура, видове, защита от компютърните вируси

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-06-21
Рейтинг:
4.2 1 2 3 4 5
(5 гласа)
Дължина: 26 стр.
Предмет: Сигурност на автоматизираните информационни системи
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (181KB)          Html format .Html (50KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

видове компютърни вируси, файлови вируси, системи вируси, пътища за инфектиране и разпространение на вируси, технически предпазни мерки, програми за контрол на достъпа, съставяне на аварийни планове, proxy технология, архивиране на данни, борба с вирусите

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Първият вирус е бил написан като защитно средство срещу софтуерните пирати. Той е бил написан на "Assembler" което го е правило малък и трудно откриваем. Повечето от вирусите вече се пишат на всички програмни езици и повечето случаи са големи, тромави и лесно откриваеми, но има и малки и коварни, трудно откриваеми вируси. Най-лошото което може да ви се случи е да се да се заразят анти-вирусните ви програми. Някои по-опитни пирати и хакери в началото отделяха вируса от програмата и го разпространяваха самостоятелно. Това сложи началото на Ерата на компютърните вируси. Последвалите вируси в началото бяха само версии на първият вирус. Предполага се, че първият вирус с защитна цел срещу нелегалното копиране на програми е бил "Criminal" - "престъпник" написан на Assembler. До момента са известни повече от 52 000 (с техните модифицирани версии) вируса. При своето появяване вирусите имаха невероятем бум. Разпространяваха се бързо и лесно чрез дискети. Липсата на софтуер, който да предпази компютрите от тези вируси допълнително утежняваше положението. След време се появяват и така нужните анти-вирусни програми. Паниката бе намалена до минимум. Появиха се обаче и тъй наречените "Stealth" вируси които започнаха да взаимодействат с онези програми и ги принуждаваха да казват че няма вируси. Неясен втори и по-жесток удар бе това. При създаването на мрежи от компютри рискът се увеличи многократно. При мрежите има възможност да се използват общи дискови устройства което увеличава риска многократно. С вкарването на CD-ROM устройства в употреба рискът отново намаля защото записа извън предвидени за целта лаборатории е невъзможен.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек