MS Word

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-04-17
Рейтинг:
3.25 1 2 3 4 5
(4 гласа)
Дължина: 18 стр.
Университет: ВСУ „Черноризец Храбър”
Специалност: Счетоводство и контрол
Предмет: Информатика
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (119KB)          Html format .Html (38KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

MS Word, редактиране, нов документ, текстообработка, шрифт, стил, форматиране, отпечатване, размерна линия, мащабиране на документ, команда, подравняване, създаване на документ, настройки на екрана, MS Windows, MS Office, бутон, клавишна комбинация, лента с инструменти

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Въвеждането на текст и неговото редактиране е свързано с познаването на основните понятия на MS Word и концепциите на Microsoft за ефективно използване на продукта. Мнозина от потребителите възприемат текстообработката с MS Word на принципите на машинописното въвеждане на текст и неговите бедни възможности за редакция, което е изключително вредно, защото се губи много време за целта и по никакъв начин не се развиват умения за рационално, професионално и ефективно използване на продукта.

Текстът в обикновен едностраничен документ (за еднократно използване) може да се въведе непосредствено след стартиране на програмата MS Word, да се оформи с помощта на стиловете (Bold, Italic, Underline) на подразбиращия се шрифт (Times New Roman) с обичайната височина на шрифта (12 pt) и да се подравнят всичките му параграфи с помощта на бутоните за подравняване на текст от лентата за форматиране (ляво, дясно, центрирано или двустранно) и директно да се принтира или да се запази все пак (в папка My Documents). Сравнително лесно е да му се добавят картинки от галерията (clipart) на Microsoft или други (предварително сканирани или копирани от Интернет). Не е трудно и овладяването на функциите Cut, Copy, Paste за разместване, копиране и 'слепване' на текст при повтарящи се фрази, изречения, параграфи. Това обаче далеч не означава овладяване на уменията за текстообработка, с което мнозина се задоволяват.

Редактирането на даден текст в MS Word може да се извършва едновременно с неговото въвеждане, което е най-удобно при предварително форматиран документ. Може да се редактира и текст в документ, който вече е бил създаден (но напр. не изглежда добре оформен).

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.41 сек