Интернет като бизнесинструмент и среда за web-базирани приложения

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-04-07
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 36 стр.
Университет: Икономически университет – гр. Варна
Специалност: Информатика
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (220KB)          Html format .Html (79KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

световна мрежа, Интернет, свързване с интернет, маркетинг в интернет, преносим компютър, програмни средства, информационна система, web-сайт, база данни, бизнесинструмент, електронна търговия, маркетингови изследвания, сървър

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Интернет е благоприятна среда за бизнес. Като се почне от проучване, мине се през маркетинг и се стигне до плащане. В следващата точка от настоящата глава на нашата разработка ще опишем пример за маркетингово изследване (анкета), а тук ще покажем значението на проучването за бизнеса, което можем да правим чрез Интернет. Съответно за всички тези дейности в Интернет може да създадем програмни инструменти (приложения) за автоматизиране, което ще направи нашата работа по-ефективна. И ако наистина искаме да постигнем бърз ефект трябва да потърсим услугите на специалистите в тези области - компанията, занимаващи се с разработка на цялостни решения за прилагане на информационни технологии в бизнеса.

Като удобно средство за обмен, Интернет много бързо излиза от първоначалното си тясно-ориентирано приложение и днес се използва от всички, които имат нужда от информация. Изброяването на потребителите може да започне от издателите на вестници и да продължи с преподаватели, учители, ученици, инженери, банкери, бизнесмени и няма да бъде пълно, ако не завърши с домакините и с тези, за които ровенето (surfing) из Интернет е чисто хоби. И как няма да е така, след като всеки може на персоналния си компютър да получи новото издание на вестник или списание, да ползва виртуална библиотека 24 часа в денонощието, да види актуална метеорологична сателитна снимка или пък да намери готварска рецепта от китайската кухня.

Интернет представлява огромен ресурс за изследователска дейност. Първият етап е как да се представи компанията по Интернет, да се съобрази с първия етап от жизнения цикъл на продукта или маркетинговата кампания - проучването.

Интернет дава достъп до библиотеки, правителствена статистика, фирмена информация и др. Днес почти няма страна, която да не е осигурила връзки към Интернет на своите правителствени и неправителствени институции.

За разлика от много други изследователски източници голяма част от информацията по Интернет може да бъде получена безплатно. Има известно основание да имаме резерви по отношение на информация, която е достъпна безплатно, и понякога не би трябвало да разчитате на такива данни. Например обществената и правителствената информация, както и демографската статистика за населението, нормално може да се получи безплатно по Интернет, докато далеч по-трудно е да се доберем до някой доклад, при това трябва да заплатим такса (напр. в общината). От друга страна, информация за кредитния рейтинг на фирми или други аналогични данни често могат да се получат само срещу заплащане. Разходите за свързване се оказват по-ниски от цената на един доклад.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек