Република Кипър – политико-икономическо развитие в началото на XXI век

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-08-16
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 34 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (33 лв) 31.35 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.65 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (159KB)          Html format .Html (37KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

география на Кипър, население и икономика на Кипър, икономика на Кипър през 1960-1973 г., икономика на Кипър през 1974-1993 г., икономика на Кипър през 1994-2000 г., земеделие на Кипър, индустрия на Кипър, търговия на Кипър, транспорт и комуникации на Кипър, туризъм на Кипър, финанси на Кипър, стратегии за развитие на Кипър

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Столицата на Република Кипър е град Никозия с население от 195 300 души. Никозия се намира почти в центъра на острова и е център на държавното управление, както и главен икономически център на републиката. Името Никозия (Лефкосия на гръцки) вероятно произлиза от Лефкос, син на Птоломей, възстановил града през трети век от новата ера.

Вторият по големина град е Лимасол, разположен в южната част на острова, чието население е 155 500 души. Той е вторият по значимост търговски център и голям туристически курорт.

Град Ларнака е трети по големина, намира в югоизточната част на острова и има 68 800 жители. В северната част на града е разположена най-голямата на острова рафинерия.

В последното преброяване на населението не са включени незаконно пребиваващите в окупираната от Турция част на острова турски заселници, за които се предполага, че наброяват около 115 000.
Населението на Кипър има положителен естествен прираст и стойностите на средната продължителност на живота са над средните за европейските страни.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек