Тероризъм – биотероризъм

Вид: магистърски проект
Прибавен: 2010-10-21
Рейтинг:
3 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 81 стр.
Университет: УНСС
Специалност: Финанси
Цена:
 (150 лв) 120.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 30.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (186KB)          Html format .Html (1023KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

тероризъм, биотероризъм, насилие, цели, задачи, обекти, субекти, фактори, биологично оръжие, ядрен тероризъм, борба, стратегия, тактика, сепаратистки настроения, Антракс, чума, шарка, ботулизъм, туларемия, Осама Бин Ладен

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Тероризмът днес е международен по своята същност. Терористичните структури продължават да се адаптират към световните усилия за противодействие на тероризма. Терористичните групи могат да бъдат разположени в различни страни и да работят отвъд традиционните национални граници, като използват за своите злонамерени цели големия потенциал на такива комуникационни технологии като интернет и мобилната телефония. Терористите често използват Интернет за пропаганда, обучение, индоктриниране, вербуване и набиране на финансови средства. Някои терористични организации използват Интернет и за планиране на терористични действия, както и за даване на гласност на атаки, за които поемат отговорност.

Съвременният тероризъм е проява на сблъсък, на конфликт между мощни икономически интереси, често прикривани с религиозна и етническа окраска. Натрупаните по престъпен начин свободни пари търсят своята реализация по целия свят. Според редица изследователи движението на финансовите потоци от т. нар. мръсни пари възлизат ежегодно на колосалните суми от около 800 милиарда до 1 трилион долара. Тези финансови потоци са дамоклиевият меч над световната икономика, тъй като сериозно застрашават сигурността и на самата световна финансова система.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек