Роля на свободните икономически зони за развитието на международната икономика

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-05-30
Рейтинг:
3 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: Варненски свободен университет
Специалност: Икономика
Предмет: МИО
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (55KB)          Html format .Html (41KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

свободни икономически зони, международна икономика, глобализация, международен пазар, външно икономически операции, активизиране на износ, либерална икономическа политика, международен бизнес, икономически стратегии за развитие

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

През последните години глобалната икономика започна да придобива все по-различен облик. След десетилетия на неуспешни икономически стратегии за развитие, изграждани от големите индустриални нации, изгледите за постоянни високи доходи и печалби в материално отношение се увеличават за много от развиващите се и развити страни.

Развиващите се страни, както и бившите членки на Съветският съюз изграждат стабилни търговски взаимоотношения с по-богатите нации. Образованието, техническите умения, инфраструктурата, доброто възприемане на бизнеса, както и политическият климат играят важна роля за излизането на международните пазари.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек