Маракешко споразумение за създаване на Световната търговска организация

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-10-06
Рейтинг:
4.5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 14 стр.
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (62KB)          Html format .Html (21KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Марешко споразумение, СТО, икономическа организация на търговията, правни и институционални аспекти на търговските споразумения, обща външна политика, либерализация на пазара на услуги, външнотърговски операции, търговска политика, страни – членки на СТО

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Отделните страни по Маракешкото споразумение за създаването на Световната търговска организация /СТО/, водени от желанието да допринесат за постигане на тези цели чрез реципрочни и взаимно изгодни договорености за съществено намаляване на митата и други пречки пред търговията и за премахване на дискриминационното третиране в международните търговски отношения, както и решени да развиват единна, жизнеспособна и трайна система на многостранна търговия, която обхваща Общото споразумение за митата и търговията и резултатите от досегашните усилия за либерализация на търговията и всички резултати от Уругвайския кръг на многостранните търговски преговори, се споразумяват да създадат единна система за многостранна търговия с цел максимизиране ефекта и оптимизиране структурата на водената външна търговия и стокообмен на едно глобално равнище.

С подобно споразумение се институционализират регулаторните отношения във връзка с подобен глобален аспект на търговията.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.72 сек