Управление на стратегическите съюзи в ИТ технологиите

Вид: магистърски проект
Прибавен: 2010-10-24
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 122 стр.
Университет: УНСС
Специалност: Финанси
Цена:
 (120 лв) 96.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 24.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (155KB)          Html format .Html (139KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

управление, стратегически съюзи, предимства, рискове, тенденции, IT технологии, аутсорсинг, глобализация, конкурентоспособност, франчайзинг, джойнт венчър, държавна политика

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Актуалността на темата е свързана с възможността да се обвърже развитието на глобалните процеси и една от причините за глобализацията, а именно окрупняването на капитала, с възможностите за увеличаване индивидуално на конкурентоспособността на отделната държава и в цялостност конкурентоспособността на световната икономика. Актуалността на темата се определя и от водещите практически концепции относно развитието на външноикономическите отношения – отношения по придобиване на компании, сливания и поглъщания, доразвити с традиционни и нетрадиционни форми на междудържавно институционално и икономическо сътрудничество.


Целта на дипломната работа е да се анализира глобализацията от гледна точка на поява на стратегически икономически обединения и на тази основа да се търси взаимовръзката с развитието на подобни стратегически съюзи с възможността за повишаване на международната конкурентоспособност. В частност извеждайки от глобалните тенденции в ИТ сектора да се анализират отделните управленски стратегии при управлението и организацията на стратегическите алианси в този сектор.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.67 сек