Сливания и поглъщания при банковите институции

Вид: магистърски проект
Прибавен: 2010-10-24
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 86 стр.
Университет: Икономически университет - гр. Варна
Специалност: Финанси
Цена:
 (100 лв) 80.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 20.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (198KB)          Html format .Html (173KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

сливания, поглъщания, консолидация, придобиване, разрастване, форми, банки, глобализация, стратегически банкови алианси, мотиви, видове, обхват, избор на стратегически партньор, банково дело, централизация, капитал, криза, хедж, суап, стратегия All Finanz

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Либерализацията на икономиката в световен мащаб направи възможен и онзи мощен процес на глобализация, на който сме свидетели днес. Той има две основни характеристики: все по-голямата “прозрачност” на националните граници и свързаното с това премахване на бариерите и ограниченията пред “неограничения търговски обмен” и ръстът на взаимозависимостта между отделните “елементи”, съставляващи международната общност. В такива условия постепенно се тушира разликата между “вътрешно - държавно” и “международно”. В комбинация с бързото развитие на технологиите, се постигна мощно ускоряване ритъма на световната икономика. Наред с големите плюсове обаче, този факт носи и потенциални заплахи за сигурността на отделната държава.

Многонационалните корпорации са един от главните двигатели на глобализацията в икономиката през втората половина на настоящото столетие. Тяхното значение нарасна още повече през последното десетилетие. Този процес ще продължава и през следващите десетилетия. Освен че са притежатели на най-високи технологии, в рамките на тези корпорации се глобализират институционалните форми на стопанските единици, на тяхната собственост, на текущото и още повече на стратегическото им управление.

В момента в света има около 65 000 транснационални корпорации, които контролират над 850 000 национални компании. 500 транснационални корпорации са ядрото, в което е концентрирана неограничена икономическа и политическа власт и те фактически определят и контролират установяването на световен ред и управление на човешкото общество съобразно изискванията и потребностите на елита притежаващ тези корпорации.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.66 сек