Кредитиране на фирма Х от ТБ България Инвест АД

Вид: магистърски проект
Прибавен: 2010-11-18
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 47 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (393KB)     Rar format .Rar (60KB)     Html format .Html (477KB)

Ключови думи и изрази:

кредитна дейност, банки, кредит, характеристика, видове, кредитен риск, същност, измерване, процедури, правила, условия за предоставяне, организация на кредитния процес, анализ на финансовото състояние, задлъжнялост, обезпечение, отпускане

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Банките като финансови институции привличат временно свободни парични средства, който предоставят под формата на кредити или инвестират за своя сметка и на собствен риск. Този принцип е основополагащ в банковото дело.

Поради факта, че банките работят с преобладаващ процент привлечени средства, съществуват редица регламентирани законови и нормативни лимити, чрез които се цели да се ограничи кредитния, лихвения и капиталовия риск. Неправилната оценка на пазарната ситуация може да доведе една банка до сериозни ликвидни затруднения, а в някои случаи – и до фалит. Възможно е също така една проблемна банкова институция да предизвика верижна реакция и да доведе до криза в цялата банкова система.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.4 сек