Доходи, разходи и печалба на търговските банки

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-11-26
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 20 стр.
Университет: УНСС
Специалност: Финанси
Предмет: Финанси
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (102KB)          Html format .Html (101KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

доходи, приходи, разходи, печалба, търговски банки, анализ, банкови услуги, рентабилност, ликвидност, адекватност, данък върху печалбата, дивиденти, лихви, лихвен доход, лихвен разход, активи, пасиви

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Банковата дейност е разнообразна по своя характер и далеч надминава нейното определение, дадено от Закона за банките. Банките в своята дейност оперират на паричния, капиталовия и кредитния пазар. Операциите на кредитния пазар са най-типични за банките. На основата на офертирани лихвени условия банките акумулират /закупуват/ временно свободни парични средства от широката публика, които предоставят /пласират или продават/ под формата на заеми, като на база покупната и продажната цена /лихва/ на парите формират доход.

Банковите служители, ангажирани с продуктовите иновации, по принцип са „прикрепени” организационно към другите сфери - управлението, производството, продуктовото предлагане, контрола, информатиката и т.н. Изключения, разбира се, съществуват, но те са характерни за най-големите търговски банки (банкови концерни). Става дума по-конкретно за наличието на специализирани „продуктови”, маркетингови и прочее офиси. Те обаче в крайна сметка, също са позиционирани в рамките на по-крупна организационна форма (например стратегически щаб или дивизия).

Важно е да се отбележи, че във всеки конкретен случай резултатът от банковото производство всъщност е една или набор от услуги, предназначени за конкретни клиенти (целеви групи от клиенти) и имащи своя цена.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек