Международни банкови преводи. Валутна покупко-продажба. Международни парични преводи чрез Western Union

Вид: курсова работа
Прибавен: 2012-04-16
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 9 стр.
Цена:
 (28 лв) 26.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.40 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (64KB)          Html format .Html (38KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

банков превод, валута, покупко-продажба, Western Union, наредител, статистическа форма, валутен закон, вальор, SWIFT, нареждане, кредитен превод, вносна бележка, код, курс, система

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Международните банкови преводи са плащанията между банките на вносителите и износителите. Чрез тях се осъществява движение на валутните средства по банковите сметки на съответните контрагенти от едната и другата страна.

Банковият превод представлява нареждане на една банка да изплати определена валутна сума на посочен в нареждането бенефициент за сметка на наредителя.

В него участват наредителят, банката на наредителя, банката - платец и бенефициентът. Наредителят е лицето, по чието искане се извършва преводът. В повечето случаи това е вносителят, който се издължава на износителя чрез банковия превод. Банката на наредителя е тази, която приема нареждането на вносителя за извършване на плащане. Банката - платец трябва да извърши валутно плащане в полза на бенефициента. Обикновено това е банката от страна на износителя

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек