Валутен пазар, валутен съюз и великата финансова криза

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-10-09
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 22 стр.
Университет: Икономически университет - гр. Варна
Специалност: Международни икономически отношения
Цена:
 (40 лв) 38.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 2.00 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (98KB)          Html format .Html (83KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

валутен пазар, валутен курс, прогнозиране, индикатори, риск, Long, Short, рискове, фючърси, хеджиране, Бретънуудска система, ИВС, ЕИО, МОК, ЕВИ, ЕЦБ, ERM, критерии за конвергенция, финансова криза, маастрихтски критерии, Софикс, тренд

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Представата ни за пазарните отношения неизбежно предполага познаването на правилата и инструментите, чрез които се организира и контролира международния паричен обмен. Валутният пазар (пазарът на чуждестранна валута) е мрежа от финансови институции, които обслужват международните бизнес сделки (търговски, кредитни и прочее). На валутния пазар се продават и купуват различни национални валути, те са стоката, която се търгува.

Ето защо в специализираната литература се сочи, че по принцип международния валутен пазар обхваща всички транзакции, които са свързани с размяната на пари. Но съдържателната част на валутния пазар не се изчерпва единствено с търгуването (покупко-продажбата) на валутите. Тя е твърде богата, тъй като включва освен функциите (действията, т.е. покупката и продажбата – валутните сделки), обекта на сделката, субектите (икономическите агенти), резултатите от формиращото се съотношения между търсенето и предлагането на валутите, организацията на валутната търговия и т.н.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек