Сравнителна характеристика на Европейските пазари на производни финансови инструменти. EURONEXT, EUREX. Търговски системи, правила и регулации. Инструменти

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-09-18
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 45 стр.
Университет: Нов български университет
Предмет: Финансови пазари
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (117KB)          Html format .Html (48KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

европейски пазари; финансови инструменти; търговски системи; правила и регулации; EURONENT – възникване, особености, структура; EUREX – създаване, дейност, иновационни практики

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В съвременния глобализиран свят окрупняването на дейностите е едно от задължителните условия за формирането на по-големи приходи и печалби от тях. Това важи и за търговията с ценни книжа, която е обект на особено внимание днес, поради големите се мащаби и обхват, като следствие от формирането на огромни борси като EURONEXT и EUREX.

Борсите са едно от местата (може би единственото), където лесно се правят и още по-лесно се губят цели състояния.

„С кого да сключим съюз? Това може би беше най-често задаваният въпрос напоследък от собствениците и мениджмънта на европейските борси. Последната 2006 година определено е преломна в много отношения за Стария континент. Интересът към една от аристократките на пазара, Лондонската фондова борса, превърна като цяло европейските пазари в много ухажвани годеници. Световните американски гиганти се втурнаха да отправят предложения за брак както на нея, така и на по-малките й конкуренти. И докато някои предложения бяха приети, други се провалиха и оставиха още въпросителни след себе си” .

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек