Анализ, оценка и предложения за усъвършенстване на организационната структура на „МБАЛ – Бургас” АД

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-03-13
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 21 стр.
Университет: ВХТИ
Специалност: Здравен мениджмънт
Предмет: Бизнес планиране
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (62KB)          Html format .Html (24KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

МБАЛ – Бургас АД, нормативна база на здравното заведение, договор с НЗОК, материално-техническа база, медицинско оборудване, структура на МБАЛ, спешно отделение, медицински персонал и квалификация, финанси, анализ на разходите

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Въпреки че се нарежда сред първите 10 лечебни заведения по брой на преминалите болни за 2007 г., МБАЛ – Бургас АД трябва да направи някои основни инвестиции.

Физически и морално остарялото медицинско оборудване не е подменяно от 20 години, а това е в много голям ущърб за болницата. Благодарение на дарение е подменена апаратурата е Неонатологично отделение, но това е крайно недостатъчно. В останалите отделения, включително и в Спешно отделение, материалната база е много остаряла.

Ръководството на болницата трябва да инвестира в още нещо много важно – човешки ресурси. Ниските заплати на лекарите и останалия медицински персонал принуждават кадърните хора да напускат, за да печелят повече най-често в чужбина. По този начин в МБАЛ – Бургас не остават специалисти, на които гражданите-пациенти да се доверят. На работа остават млади и неопитни лекари, които макар и с голямо желание, не могат да постигнат резултатите на специалистите.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.5 сек