Финансов надзор на застрахователното дружество

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-02-05
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 12 стр.
Предмет: Застраховане
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (62KB)          Html format .Html (46KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

застрахователна услуга, застрахователен пазар, системи за финансов надзор над застрахователните дружества, система на публичност, нормативна система, концесионна система, грешки на застрахователните дружества

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Във всяко общество, в процеса на своята дейност, хората и техните колективи стъпват в определени взаимоотношения по между си. За да се осъществят тези отношения нормално е необходимо тяхното регулиране. Необходимостта на това правилно разбиране в пълна степен се отнася и за застраховането. Чрез застраховането се натрупват огромни парични средства. В каква степен и в какви направления могат да бъдат използвани финансовите възможности, с които разполагат застрахователите, зависи от един или друг установен държавен надзор върху дейността на застрахователните дружества. Големите застрахователни корпорации в света се превръщат в могъщи финансови конгломерати. Те имат свои банки, корабостроителни компании, авиационни компании, държат контролния пакет акции в много промишлени предприятия, провеждат кредитни операции, инвестират средства в почти всички отрасли на икономиката, занимават се с покупко-продажба на ценни книжа, недвижими имоти и др.

Всичко това налага на застрахователния пазар да се предлага надеждна застрахователна услуга. Това е причината в законодателството в областта на застраховането в цял свят да има за задача да защитава правата и интересите на застрахованите чрез провеждането на строг контрол от страна на държавата върху дейността на застрахователните дружества, лицензирани за провеждане на застрахователна дейност. Една от основните задачи на тези специализирани органи за контрол върху дейността на застрахователните дружества е да защитава интересите на застрахованите. За тази цел държавния застрахователен надзор следи за строгото съблюдаване на законодателството и други нормативни документи в областта на застраховането.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек