Народонаселение, етнически групи, вероизповедание и религиозни общности в България

Вид: курсова работа
Прибавен: 2007-11-14
Рейтинг:
4.7 1 2 3 4 5
(10 гласа)
Дължина: 60 стр.
Университет: Икономически университет - Варна
Специалност: Организация и управление на туристическото обслужване
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (231KB)          Html format .Html (36KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

формиране на българската нация, демографски и антропологични характеристики, брой и динамика на населението, видове структури на населението, историческо формиране на етническата структура на българското население, религиозни общности в България.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Българският народ има хилядолетна история. С книжовен език, единна култура и държавна традиция, той съществува повече от 13 века. Българската държава на сегашната територия в Европа е създадена през 681 г.

Оттогава името на страната не е променяно. Българската народност възниква през вековете като сплав от множество народностни племена, от които са ни известни тракийските, славянските и прабългарските. Много от тях са били носители на държавност.

По света живеят около 15 милиона души с български корен. Населението на днешна България е 7,8 милиона жители. Етническите българи, заедно с турци, роми, албанци, евреи, арменци и др., формират българската нация. Според законите те имат всички права и възможности да възпроизвеждат своята самобитност.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек