Дискриминация на труда в Европейския съюз – проблеми и методи за тяхното отстраняване.

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2005-01-23
Рейтинг:
3 1 2 3 4 5
(9 гласа)
Дължина: 12 стр.
Предмет: Социална политика на ЕС
Цена:
19 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (24KB)          Html format .Html (20KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

дискриминация – формулировка на понятието, дискриминация по етнически или расов признак, по отношение на пол и сексуална ориентация, по отношение на националност и произход, свободно движение на работна сила, институционални методи за борба с дискриминацията на труда.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Според международните нормативни актове терминът "дискриминация" включва:

- всяко различие, изключване или предпочитание, основано на раса, цвят на кожата, пол, религия, политически убеждения, национален или социален произход, което води до премахване или нарушаване на равенството във възможностите или в третирането в областта на труда и професиите;

- всяко друго различие, изключване или предпочитание, което води до премахване или нарушаване на равенството във възможностите или в третирането в областта на труда и професиите, определено от заинтересуваната държава - членка на организацията, след консултация с представителните организации на работодателите и на трудещите се, ако такива организации съществуват, и с други съответни органи.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.85 сек