Лобиране в Европейски съюз. Политически мрежи и групи по интереси при формиране на общата селскостопанска политика.

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2006-10-17
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 64 стр.
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (67KB)          Html format .Html (52KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

обществени дела, лобизъм, лобиране, публични институции, интеграция, ОСП на ЕС, институции и органи на ЕС.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Известно е, че вземането на участие и възможността за свободно изразяване са най-важните фактори, които подпомагат формирането на удовлетворение у гражданите. Единствено информационната демокрация е в състояние да гарантира всички аргументи да станат обществено достояние и създаващото се обществено мнение да бъде в интерес на мнозинството от хората.

Значителна част от смисления обществен диалог в реалните демокрации всъщност се инициира и поддържа от Връзки с обществеността (ВО) на публичните администрации, които осигуряват информативна, постоянна и откровена отчетност на правителствените и местните органи на властта. ВО са тези, които създават и достъпните канали за комуникация към държавните структури, използвани от гражданите, бизнес формированията и неправителствения сектор. Следователно ПР са една много важна променлива, която влияе върху способността на администрацията да довежда програмните си цели до край.Тъй като функцията на ПР е да изгражда мостове между целите на публичната структура и интересите на външната среда, управленската единица трябва да се съобразява с ВО на всеки етап от административния процес – от вземането на решение до крайния етап на изпълнението (Wilcox, Alt, Agee, 1995:405).

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек