Европейски регионален модел.

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2004-05-20
Рейтинг:
3.6667 1 2 3 4 5
(3 гласа)
Дължина: 16 стр.
Цена:
19 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (28KB)          Html format .Html (16KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

европейски икномически модел, икономическо сътрудничество и интеграция, регионално обединение - принципи и цели, единна институционална рамка, наднационално управление и националнен суверенитет, присъдиняване на нови страни членки - изисквания и проблеми.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Европейският икономически модел се отличава както от "колективната" социалистическа икономика, така и от либералната американска икономика, където ролята на държавата е сведена до минимум. При очертаващата се тенденция на глобализация на икономиката държавата или съюзът от държави постепенно оттегля контрола си върху икономическата политика и тя преминава все повече в ръцете на мощни икономически групировки, сформиращи наднационални и наддържавни икономически институции. Договорът от Маастрихт прие основата на бъдещата интеграция - принципът на спомагателна дейност, целяща ефективно разпределение на компетентностите на регионално равнище между общността и националната държава.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек