Мироопазващите операции в Косово

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2007-09-07
Рейтинг:
4.3333 1 2 3 4 5
(6 гласа)
Дължина: 97 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: МИО
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (108KB)          Html format .Html (53KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

специфика на държавните конфликти, управление на кризи, мироопазващи мисии, бежанци, военен конфликт, Kосовo, Югоизточна Европа, фактори за нестабилност, критична точка, военна политика, военна доктрина.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Тезата, защитавана в дипломната работа е да се анализират мироопазващите фактори и действия с оглед на факта (твърдението), че мироопазващите сили в Косово имат огромно значение за опазване на мира и етническите конфликти и на тази база да се изгради ефективна мироопазваща стратегия за независимо Косово.

В тази насока на 21 ноември 2006г. започват преговорите за окончателния статут на Косово под патронажа на специалния пратеник на ООН, бившия финландски президент Марти Ахтисаари. В седмиците преди това сръбският президент посети Москва, а сръбският премиер – Пекин, в опит да си осигурят подкрепата на Русия и Китай за сръбската позиция, че Косово трябва да остане част от Сърбия.
Парламентът на Косово приема резолюция с искане областта да получи независимост. В САЩ и в много влиятелни европейски кръгове отдавна се наложи убеждението, че единственият начин за решаване на “косовския проблем” е превръщането на Косово в независима държава. Този процес е в напреднал стадий на развитие след юли 1999г. и изглежда необратим. Остава тезата чрез реални преговори и мироопазващи действия да се постигне трайна независимост и етнически мир в Косово.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек