Международна транспортно-спедиционна дейност: същност, изисквания и етапи. Транспортно застраховане. Взаимодействия между летищен оператор, авиационно предприятие и транспортно-спедиторско предприятие

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-02-03
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 12 стр.
Предмет: Авиационен мениджмънт
Цена:
 (32 лв) 30.40 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.60 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (120KB)          Html format .Html (26KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

международна транспортно-спедиционна дейност, транспортно-спедиционни операции, спедитор, въздушен транспорт, транспортно застраховане, застраховка "Карго", превоз на стоки по международен въздушен транспорт

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Транспортът е придвижването на хора, стоки, сигнали и информация от едно място на друго. Отрасъл на икономиката за превоз на пътници и товари. Основните видове транспорт са: сухоземен (железопътен транспорт, автомобилен транспорт, тръбен транспорт), воден транспорт и въздушен транспорт. Към транспорта като отрасъл не се отнасят промишленият (вътрешнозаводският) транспорт и транспортът, извършван с лични превозни средства. Транспортът става самостоятелен отрасъл в края на 18 и началото на 19 в. В България транспортът създава 3,9% от брутния вътрешен продукт (2000).
Въздушен транспорт е транспорт, осъществяван посредством въздушни съдове (самолети, въртолети, дирижабли), а също така необходимата за тяхната експлоатация инфраструктура: летища, диспечерски и технически служби.

Въздушният транспорт е най-бързият и същевременно най-скъпият вид транспорт. Основната сфера на използване на въздушния транспорт са пътническите превози на разстояния над хиляда километра. Така също се осъществяват и товарни превози, но техният процент е много нисък. Основно това са бързоразвалящи се продукти и особено ценни товари, а също така пощенски пратки.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек