Промени в акцизното законодателство след датата на присъединяване на България към ЕС

Вид: курсова работа
Прибавен: 2007-11-01
Рейтинг:
3.5 1 2 3 4 5
(4 гласа)
Дължина: 14 стр.
Цена:
 (27 лв) 25.65 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.35 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (66KB)         

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

видове акцизни стоки, данъчно задължени лица, данъчна основан, акцизни ставки, освобождаване от акциз, възстановяване на акциз, режим на отложено плащане, движение на акцизни стоки с платен акциз.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Промените, които се въвеждат в Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) са направени във връзка с присъединяването на Република България към Европейския съюз от 01.01.2007г. и необходимостта от пълна хармонизация на българското акцизно законодателство с изискванията на европейското право в тази област.
Основните промени засягат функционирането на вече въведената от 01.07.2006г. у нас система от данъчни складове, която от датата на членство действа не само на територията на страната, но и в търговията с акцизни стоки между България и останалите държави членки в рамките на Вътрешния пазар на Европейската Общност. Двата основни режима, при условията на които акцизните стоки могат да се движат са режим отложено плащане на акциз и движение на стоки, които вече са били освободени за потребление в някоя държава членка и съответно дължимият за тях акциз е бил платен в тази държава.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.58 сек