Обществен избор и фискална политика

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-06-27
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 10 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (48KB)          Html format .Html (38KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

обществен избор; фискална политика; частни и публични блага; разходен бюджет

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Когато макроикономиката постига равновесие, е в състояние на стабилност. Най-благоприятният, оптимален режим на функциониране на икономическата система е при потенциалното равнище на националното /съвкупното/ производство. Тогава се постига пълна заетост /естествено равнище на безработица/ и стабилно равнище на цените /отсъствие на инфлация/.

Икономическите цели на всяко общество, принципите за рационализъм, икономичност, оптимално използване на ограничените ресурси и максимизиране на резултатите от икономическата дейност предполагат разработването на комплекс от мерки, с които да се оптимизират параметрите на икономическата система. Това се постига чрез разработването на определени икономически политики. Всяка икономическа политика е комплекс от икономически подходи, икономически инструменти и икономически действия за постигане на определени икономически и социални цели. Те се формират върху основата на определени теоретични принципи и концепции.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.65 сек