История и теоретични основи на изследването на политическия маркетинг

Вид: курсова работа
Прибавен: 2012-07-09
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(15 гласа)
Дължина: 25 стр.
Университет: Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий"
Специалност: Публична администрация
Предмет: Политически маркетинг
Цена:
 (40 лв) 38.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 2.00 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (95KB)          Html format .Html (48KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

политически маркетинг, история, основи, развитие, максима, средство, метод, избирателна система, предизборни лозунги, спот, кампания, политици, САЩ, Япония, Европа, Айзенхауер, Рийвс, Никсън, Котлър, Аденауер, Силвио Берлускони, Християндемократически съюз, ПАСОК

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Както свидетелства историята на създаването на класическия маркетинг, потребността от него възниква тогава, когато производителят в условията на конкуренция се сблъсква с проблема за продажбата на своята продукция или услуга, също така и когато потребителят има възможност за алтернативен избор.

В сферата на прилагане на не комерсиалният маркетинг проблемът за продажбата също има своето съществено място. Така например, в политическата сфера в условията на много партийност в предизборният период може да се появи проблем за дадена партия, коалиция или движение, когато избирателите определено отдават своята симпатия и предпочитания на кандидата на друга партия, коалиция или движение.

Политическият маркетинг е реална възможност да постигнеш властта. Понякога независимо от интересите на гражданите, както и често чрез манипулиране на самият избор на представителство. При това често без реална възможност да се потърси отговорност.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.75 сек