Изследване на тревожността при онкологично болни хора

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-09-23
Рейтинг:
3 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 31 стр.
Университет: Югозападен университет "Неофит Рилски"
Специалност: Психология
Предмет: Психологически измервания
Цена:
 (60 лв) 54.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 6.00 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (296KB)          Html format .Html (80KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

емоции, тревожност, фактори, ситуационизъм, онкогенеза, тумор, S-тревожност, Т-тревожност, средна аритметична, медиана, стандартно отклонение, Т-критерий, Стюдънт, Спилбъргър, Зигмунд Фройд, Юнг, Аристотел

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Целта на настоящето изследване е да проверим има ли съществена разлика между нивото на ситуативната тревожност и личностната тревожност при възрастни с поставена диагноза – тумор, постъпващи в Клиника по урология за диагностично доуточняване и оперативно лечение и случайно подбрана група от възрастни хора, съответстващи по пол и възраст на онкологично болните.
Основните задачи на изследването са:
- Да се проведе експеримент, чрез който да се получат количествени данни за нивото на тревожност при възрастни, с поставена диагноза злокачествен тумор.
- Да се проведе аналогично експериментално изследване за нивото на тревожност при възрастни съответстващи по пол и възраст без онкологични заболявания.
- Да се сравни равнището на тревожност при възрастни със злокачествено заболяване и при възрастни без онкологични заболявания.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.5 сек