Особености на психичното развитие през периода на предучилищна възраст

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-09-23
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 18 стр.
Университет: Югозападен университет "Неофит Рилски"
Специалност: Психология
Предмет: Психология на развитието в детско-юношеска възраст
Цена:
 (24 лв) 22.80 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.20 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (181KB)          Html format .Html (56KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

психично развитие, предучилищна възраст, личност, чувства, воля, реч, памет, въображение, игра, готовност

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

През периода 3 - 7 години развитието на детето протича с особено динамични темпове. Развиват се всички органи и системи, ръста на детето се променя, сетивата се изострят, детето вече е усвоило самостоятелното ходене. Неговите движения са усъвършенствани, наблюдава се координация, сигурност, рутина в двигателните упражнения като цяло и във фината моторика в частност. Малкият човек вече е относително самостоятелен: храни се, облича се, поставя се изграждането на хигиенните навици. Развиват се уменията, самоконтролът и самокорекцията, т.е. детето се осъзнава като самостоятелна, автономна личност.
Нагласите, които има за себе си детето от предучилищна възраст, се изграждат чрез процесите на самосъзнанието и самооценката. На базата на опита, който е придобило и интерпретирало детето от тази възраст, изградената от него „Аз - концепция” започва да влияе на неговия опит и на преживяванията, свързани с него.
Самооценката на шест годишното дете, изразена чрез вътрешното чувство на Аз-а по отношение на самоценност, себеуважение, себеприемане или себеотхвърляне мотивира неговите действия.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.41 сек