Теория за вземане на решения

Вид: казус
Прибавен: 2009-07-20
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 19 стр.
Университет: Нов Български университет
Специалност: Икономика и бизнес администрация
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (58KB)          Html format .Html (35KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

теория за вземане на решения, прогноза, изчисляване на вероятност, проучване на пазара, избор на алтернатива, анализ на информация, оценка на резултати

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Имате намерение да закупите автомобил на старо. След проведено проучване сте се спрели на три автомобила, продавани от трима доставчици. Факторите, които ще определят Вашия избор са: репутация на доставчика, марка на автомобила, произход (страна от която е внесен) на автомобила, изминати километри и налични екстри. Разработили сте точкова система за оценка на автомобилите по тези фактори.

Доставчик А с репутация оценена на 10 т., предлага автомобил от марка, която Вие оценявате със 7 т., от страна, оценена с 5 т. За доставчик В същите оценки са съответно 9, 8 и 7, а за доставчик С – 8, 6 и 9. Автомобилът предлаган от доставчик А получава 2 т. за екстри и е изминал 60 хил. км. А този от доставчик В е на 80 хил. км. и има екстри за 1 т., а от доставчик С носи 3 т. за екстри, но е на 100 хил. км.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек