Технологията Blu-Ray

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-01-27
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 15 стр.
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (142KB)          Html format .Html (37KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

технология, записващо устройство, Blu-Ray, DVD, HDTV, операционна система, четене, скорост на запис, презапис, оптична месия, high-definition

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Организацията “DVD форум”, която по онова време е председателствана от Toshiba, е разделена относно това дали да се развива по-скъпата технология (тогава още не е била получила името Blu-Ray), или не. През март 2002 г. се гласува предложението на Warner Bros да се компресира HD съдържанието на двупластови DVD-9 дискове. През април същата година пък организацията обявява, че не се е отказала от търсенето на друго решение. През август Toshiba и NEC обявяват техният конкурентен стандарт – Advanced Optical Disc, който по-късно е преименуван на HD DVD.

HD DVD прави сериозен старт на пазара, докато продажбите на Blu-Ray бавно набират скорост. Първият Blu-Ray плейър е оценен като тромав и скъп. Всичко се променя с пускането на пазара на PlayStation3, който служи още и като Blu-Ray плейър.

Warner предлага създаването на хибриден диск (т.нар. Total Hi Def), който да съдържа от Blu-Ray от едната страна и HD DVD – от другата, но пускането му в употреба така и не се случва.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек