Физически компоненти на безжичните мрежи

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-05-19
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 18 стр.
Университет: Софийски университет
Предмет: Компютърни и телекомуникационни мрежи
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (76KB)          Html format .Html (32KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

безжични мрежи, стандарт IEEE, антени за WLAN, Bluetooth, технологии за предаване на данни, кабелна мрежа, програмно осигуряване, режим точка-точка, режим клиент/сървър, широколентов безжичен достъп, защита на данни

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Безжични връзки... Доскоро, споменавайки този термин, веднага се досещахме за мобилните телефони. Но има и други области, където удобството на безжичните комуникации ги е изтласкало на гребена на комуникационната вълна. Една от тях ще разгледам в тази разработка, посветена на върха на технологичния пробив в областта на комуникациите – безжичните мрежи.

Използването на радиоканалите за връзка между устройствата, макар че не е ново като изобретение, едва напоследък еволюира значително, особено благодарение на широкото разпространение на Internet, локалните и WAN мрежи, свързващи много хора, позволяващи да си разменят глас, видео и данни помежду си, и то с осезаемо високи скорости. Тласък за развитието именно на безжичните устройства е дала необходимостта от по-голяма свобода и удобство при изграждането на мрежи, необходимостта от лесното включване на все по-бързо увеличаващия се брой на мобилни абонати, не желаещи да търсят специални точки за включване към мрежата, а глобално погледнато - потребността на съвременния човек от модерни бързодействащи и високоскоростни комуникации. Според изчисленията на аналитиците, през следващите години в света ще има над 1 милиард мобилни устройства, оборудвани с безжична връзка.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек