Разработване на маркетингова стратегия на „NOKIA Мобилни телефони – България“

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-04-25
Рейтинг:
3.5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 33 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (71KB)          Html format .Html (46KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

маркетингова стратегия, мобилни телефони, анализ на конкуренцията, комуникациите и цената, SWOT анализ, силни и слаби страни, заплахи, краткосрочни и главни цели, продуктова, ценова и комуникационна стратегия, маркетингов план

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

3. Разработване на маркетингова стратегия

Разработването на стратегия е пряко свързана с описание на начина на достигане на маркетинговите цели.
Конкретната маркетингова стратегия акцентира върху представянето на мобилни телефони от поколение 2G, които са мулти-бандови (работещи на повече от една честота: 900/1800 MHz) и ново поколение мобилни телефони 3G (този вид телефони са проектирани за новата мрежа, която е принципно различна от досегашната) – продукт, който е нов и за фирмата и за пазара поради усъвършенстваните си качества.

Необходимостта от проектиране, разработване и внедряване на усъвършенстваното изделие на NOKIA произтича от следните обстоятелства:
• неизбежното остаряване на предлаганата продукция, поради навлизането в определени стадии на жизнения цикъл и усилията на конкуренцията. Това довежда до спадане на рентабилността на търговската дейност на фирмата и би могло да бъде компенсирано чрез въвеждане на нови или усъвършенстване на съществуващи изделия на пазара, и то като дългосрочна стратегия.
• за да се намали пазарния риск е необходима той да бъде разпределен върху по-голяма асортиментна гама от изделия.
• въвеждането на нов продукт е един от най-добрите начини за повишаване на конкурентния статус на фирмата и по-пълното използване на производствените и финансовите възможности на фирмата.
• с разработването на усъвършенстван продукт фирмата ще отговори на промените в потребностите и стила на живот на потребителите.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек