Етерично-маслените и лекарствените култури в селското стопанство на България

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-03-04
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 17 стр.
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (85KB)          Html format .Html (56KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

етерично масло; розово малсо; етерични и лекарствени култури: хизоп, валериана, казанлъшка роза, маслодайна роза, лавандула, анасон, мента; технология за отглеждане; извличане на етерични масла; Институт по розата и етеричномаслените култури (ИРЕМК)

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Разнообразието на почвените и климатичните условия у нас дава възможност да растат в природата и да се отглеждат в култура голям брой етеричномаслени растения.

В резултат на достиженията и на усилията на колектива на Научноизследователския институт по маслодайната роза, етеричномаслените и лекарствените култури (НИРЕЛК) в Казанлък, известен още като Институт по розата, редица етеричномаслени растения, като мента, лавандула, резене, копър и др., отглеждани по-рано само в определени райони на Южна България, намериха място и в Северна България – от Варна и Шумен до Балчик. С разширението на районите и създаването на нови, високодобивни сортове нашата страна заема едно от първите места в Европа по производство на етерични масла. Още през 70-те години на XX век заемахме първо място в света по производство на лавандулово масло. Известен опит от производителите по отглеждането на тези култури вече има, но въпреки това нуждата от научнообосновано ръководство е налице. Това се налага още повече, след като в нашето селско стопанство настъпиха големи икономически и организационни промени.

Целта на представената курсова работа е да се разгледат и анализират етерично-маслените и лекарствените култури в селското стопанство на България.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.45 сек