Модифициран аминен втвърдител за епоксидни олигомери

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-03-03
Рейтинг:
4.6667 1 2 3 4 5
(3 гласа)
Дължина: 44 стр.
Университет: Химикотехнологичен и металургичен университет – София
Цена:
 (119 лв) 95.20 лв (нова цена)
  (Спестявате 23.80 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (263KB)          Html format .Html (126KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

технология и приложение на епоксидни смоли, получаване на епоксидни смоли, поликондензация, амини, амино групи, втвърдяване на епоксидни смоли, фенолформалдехидни и аминоформалдехидни смоли, епоксидни композити, течна хроматография, гелово-проникваща хроматография, УВ спектроскопия, ИЧ спектроскопия, аминочисло, адхезия, твърдост, устойчивост на удар, еластичност

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Епоксидните смоли притежават комплекс от изключително ценни свойства, поради което намират приложение в почти всички сфери на промишлеността и техниката. Обемът на производството им от общото производство на пластмаси не е голям, но значението им е огромно за много промишлени отрасли. Епоксидните смоли се отличават с висока адхезия към много метали, неорганични и органични материали; химическа и водоустойчивост; устойчивост към температурни изменения; минимално свиване при втвърдяване; много добри механични и електрически показатели; както и простота при производството и приложението им.

Епоксидните смоли намират широко приложение в различни области на промишлеността, като електрониката и електротехниката; машиностроенето; строителството и др. Използват се под формата на системи (компаунди) с втвърдители и други компоненти – пластификатори, пълнители, пигменти, активни разредители.

Цел на настоящата дипломна работа е синтезирането на втвърдител за епоксидни олигомери на база фенолформалдехидни олигомери и аминосъдържащи съединения.

Задачи:
o Синтезиране на олигомерен продукт на база пара-изопропенилфенол и параформалдехид и модифицирането му с аминосъдържащи съединения.
o Охарактеризиране на получения продукт с различни инструментални методи за анализ.
o Изследване възможността за втвърдяване на различни епоксидни смоли със синтезирания аминиран пара-изопропенил-фенолформалдехиден олигомер и определянето степента на омрежване.
o Провеждане на физико-механични изследвания на втвърдените епоксидни смоли.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.53 сек