Експлоатация и ремонт на уреди за измерване на разход на флуиди

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-10-04
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 29 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (1.46MB)     Rar format .Rar (810KB)     Html format .Html (125KB)

Ключови думи и изрази:

Флуиди, газообразни тела, разходомер, дроселни устройства, диафрагми, дюзи, разходомерни тръби, дифузор, диференцирани манометри, поплавкови диференциални манометри, чашкови манометри, обемни разходомери, силфон, скоростни разходомери, крилчата въртележка, водомер

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Флуиди е общото наименование на газообразните тела. Течностите се характеризират с неограничена подвижност на частиците им и малка свиваемост. Газовете също се характеризират с неограничена подвижност на частиците им, но лесно изменят обема си с изменение на налягането. Движението на течностите и газовете със скорости по-малки от тази на звука се подчиняват на едни и същи закони. В хидравликата вместо флуиди често се употребява понятието течност, като под него се разбира както течност, така и газ.

За течностите е характерно течното агрегатно състояние. При него веществата са в състояние, което заема средно положение между газовото и твърдото. Характеризира се със значителна плътност, малка свиваемост и по-силни междумолекулни взаимодействия в сравнение с газовото, с което се приближава до твърдото агрегатно състояние. От друга страна изотропността и възможността за лесно изменение на формата под сравнително ниско налягане приближават течностите до газовете.

Под действието на междумолекулните сили малки количества от течности заемат формата на капки. При ниски температури течностите преминават в твърдо стъклообразно състояние. За всяка течност е характерна критична температура, над която тя не може да съществува в равновесие със своите пари. По правило веществата имат само една течна модификация, с изключение на тези които дават течни кристали.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.38 сек