Тенденции и критерии на устойчиво развитие в контекста на присъединяването на България към Европейския съюз

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-02-05
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 15 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (53KB)          Html format .Html (21KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

критерии за устойчиво развитие, европейска интеграция, Европейски съюз, ратифициране, държавна администрация, преговори за присъединяване, предпоставки за членство, интеграционна динамика

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Въпреки трудностите от икономически характер правителството на България полага всички усилия за успешното приключване на преговорите за присъединяване към Европейския съюз.

Според Меглена Кунева – Главен преговарящ от страна на България по присъединяването страната ни е отличник сред страните – кандидатки по отношение на воденето на преговори по 29-те глави, свързани с различните аспекти от обществено – икономическия живот.

Положителни сигнали през последната година идват и от изказванията на г-н Гюнтер Ферхойген – комисар по разширяването на Европейския съюз. Според него очакваният средногодишен ръст на БВП в размер на 5% до 2010г. позволява по оптимистична гледна точка спрямо крайния срок за получаване на покана за членство в ЕС.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек