Европейският съюз – пазар на четирите свободи или пазар на субсидиите

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-08-15
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 21 стр.
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (46KB)          Html format .Html (19KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Европейски съюз (ЕС); ЕО; пазар на четирите свободи и на субсидиите; свободно движение на стоки, капитали, услуги, хора и трудови ресурси; страни-членки; Европейски фонд за регионално развитие (ЕФРР)

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Движението на стоки при международната търговия се препятства от физически, технически и фискални бариери. Физическите бариери са всички дейности, които се извършват на контролно-пропускателните гранични пунктове. Фискалните бариери се отнасят към мита, такси и косвено данъчно облагане – данък върху добавената стойност и акцизи. Техническите бариери са свързани с всички изисквания към продуктите и всички нормативни условия, които трябва да са изпълнени, за да могат те да преминават междудържавни граници – технически и други стандарти, вносни и износни квоти, лицензиране, регистриране на сделки и свързаните с тези изисквания документи.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек