Политически аспекти на присъединяването на България към Европейския съюз(след подписването на договора за присъединяване през 2005 г.)

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-01-20
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 58 стр.
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (198KB)          Html format .Html (164KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Обединени демократични сили (ОДС), Национално движение Симеон втори (НДСВ), Българска социалистическа партия (БСП), Движение за права и свободи (ДПС), Български народен съюз (БНС), евроинтеграция, предприсъединителна програма, външнополитическа подкрепа: позиции на ЕС и на страните членки, Политика за евроинтеграция

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Динамиката в съвременния свят е съпътствана с множество промени в икономическо, социялно и демографско отношение. В основата на възникването на качествено новите общности е обединението на националните икономики. Глобализацията е свързана с установяването на транснационални правила за икономическа активност, което води до по-интензивни икономически отношения между поелите този път държави.

Присъединяването ни към ЕС е свързано с естествените процеси на глобализация на съвременния свят. В този смисъл, пътят на България към присъединяване към ЕС е свързано с приобщаването на страната към структурите на Общността и единния европейския пазар. Предпоставка за тази цел са опитите за хармонизиране на нашето законодателство с това на Европейския съюз.

Исторически и културно България принадлежи на европейската цивилизация Стремежът на страната ни да се впише в механизмите за организиране на сътрудничеството и интеграцията в Европа е многостранно обоснован цивилизационен избор. Очакванията, че присъединяването на България към Европейския съюз ще осигури значителни икономически изгоди, ще ускори темповете на развитие и ще издигне стандарта на живот.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек