Политика на сигурността на Европейския съюз

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-01-30
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 12 стр.
Специалност: Международни отношения
Цена:
 (34 лв) 32.30 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.70 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (59KB)          Html format .Html (21KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Европейски съюз, Обща външна политика и политика за сигурност (ОВППС), военна мисия „Конкордиа” в РМакедония, полицейска мисия „Проксима” в РМакедония, полицейска мисия в Босна и Херцеговина, военна мисия „Алтеа” в Босна и Херцеговина

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Европейският съюз е политически и икономически съюз между 27 държави, разположени предимно в Европа. Създаден е с Договора за Европейския съюз (ДЕС), широко известен като Договора от Маастрихт, на 1.11.1993 г., въз основа на предхождащата го Европейска икономическа общност. С население от 500 милиона души ЕС създава приблизително 30% (USD 18,4 трилиона през 2008 г.) от номиналния брутен световен продукт.

Сред основните задачи на ЕС е осигуряване на единен пазар, чрез стандартизирана система от правила за всички членове на съюза, която да осигури свободно движение на хора, стоки, услуги и капитал. Съюзът поддържа обща политика по отношение на търговията, земеделието, риболова и регионалното развитие. От 2002 г. в парично обръщение е единна европейска парична единица, евро, която се използва в 16 страни-членки (т.е. в еврозоната). ЕС играе роля в съдебните и вътрешни работи на страните, като се има предвид отмяната на паспортния контрол между страните от Шенгенската зона, която включва и страни извън ЕС.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек