Политика на Европейския съюз в областта на външните отношения, отбраната и сигурността, правосъдието и вътрешните работи.

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2004-03-21
Рейтинг:
3.0526 1 2 3 4 5
(19 гласа)
Дължина: 60 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство.
Цена:
20 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (50KB)          Html format .Html (32KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

ЕС, институционално развитие, договори, поразумения, обща външна политика, политика на обща сигурност, сътрудничество в областта на правосъдието и на вътрешните работи, органи на ЕС, европейски военни сили, страни кандидатки, страни членки, европейска конституция, емиграция, престъпност.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

ЕС е един от най-ефективните механизми за развитието на сътрудничеството в Европа. След края на Студената война това ново обединение играе световна роля в международната система. Изгражда се единен пазар, който осигурява свободно движение на факторите на производството – стоки, хора, капитали и услуги. По отношение на институционалното си развитие ЕС достигна далече, което спомага за просперитета на неговите не национални органи. С приемането на Договора за ЕС в Маастрихт на 27.02.1992г., той се превръща в основен фактор в развитието на европейската общност.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек