Социална политика на Европейския съюз

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-02-23
Рейтинг:
4.1667 1 2 3 4 5
(6 гласа)
Дължина: 22 стр.
Университет: Шуменски университет
Специалност: Социални дейности
Предмет: Социална политика
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (60KB)          Html format .Html (31KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

социална политика, Европейски съюз, координиране, изравняващ ефект, повишаване на ефективността, страни-членки, социални проблеми

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В страните от Централна и Източна Европа съществуват множество специфични социални проблеми, които могат да възпрепятстват свободното движение на работници и които трябва да се отчитат в хода на реформите преди присъединяването.
Един от най-важните проблеми е осигуряването на качествени здравни услуги. Засега в практиката на Европейския съд няма регистрирани спорни казуси по прилагането на чл. 22. 1. с) от регламента, който позволява на работниците, пребиваващи в друга страна, да получават здравни грижи за сметка на нейното здравно осигуряване. Тази разпоредба е в сила и за членовете на семействата, като на практика осигурява за всички лица от ЕС възможност за лечение извън тяхната собствена страна. Системите за здравно осигуряване в западноевропейските страни включват почти всички видове медицински и рехабилитационни услуги, широка гама от профилактични дейности, лекарствоснабдяване и др. За разлика от тях повечето източноевропейски страни включват в обхвата на здравното осигуряване ограничен кръг медицински услуги, като допълнителните услуги се заплащат директно от пациентите. Сред платените услуги са стоматологичните, кинезитерапевтичните, оптиката и др. .ази неравнопоставеност се засилва от големите различия в качеството на здравните услуги и използваните технически достижения. Поради това приспособяването на здравноосигурителните системи в страните-кандидатки е сериозно предизвикателство.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек