Европейски съд - гарант за защита правата на човека.

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2007-03-04
Рейтинг:
4.8333 1 2 3 4 5
(6 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: С.А. "Д.А.Ценов" - гр.Свищов
Специалност: Маркетинг
Предмет: Европейска интеграция
Цена:
 (24 лв) 22.80 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.20 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (93KB)          Html format .Html (27KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Европейски съд – състав, правомощия, седалище и структура, специализирани съдебни отделения; договор от Ница, Европейска конвенция за човешките права (ЕКЧП) - история и развитие.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Европейския съд носи също познатото от националната държава обозначение, както и Европейския парламент, като освен това е запазено типичното в либерално- демократичните системи разпределение на тежестите по отношение на съдебната власт. Той е отговорен за спазването на правото на общността. Към неговите компетенции спадат правните спорове между страните- членки, между органите и структурите на съюза и страните членки, спорните въпроси между съюза и страните- членки, между органите и структурите на Европейския съюз, както и между физически лица и съюза. Освен това национални съдии могат да се обръщат към съда в рамките на разглеждано от даден национален съд дело при проблеми във връзка с общото право. За да придобием по- ясна представа за структурата на Европейския съд на разположение е следната схема, от която се вижда, че освен Европейския съд съществува и още един съд, така наречения съд от първа инстанция. Той е създаден през 1989 година, за да облекчи Европейския съд в неговата работа.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек