Индустриална политика

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2012-07-05
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(13 гласа)
Дължина: 25 стр.
Университет: Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий"
Специалност: Публична администрация
Предмет: Европейски стандарти
Цена:
 (40 лв) 38.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 2.00 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (71KB)          Html format .Html (33KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

индустриална политика, европейски стандарти, механизми, европейски съюз, европейски институт, телекомуникации, стандартизация, вътрешен пазар, легитимност, ефикасност, конкурентоспособност

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В индустриалната политика, стандартите имат основно значение за разработването на нови пазари за по-екологосъобразни продукти и услуги, както и за улесняване на достъпа на нови стопански субекти. Централно място в индустриалната политика на Европейският съюз заема стимулирането на малките и средните предприятия, тъй като те са гръбнакът на Европейската индустрия.

Индустриалната политика, чрез механизмите на Европейските стандарти се стреми да постигне значима роля в подпомагането на конкурентоспособността на Европейските предприятия на световния пазар, като им дава възможност за достъп до чуждестранни пазари и за установяване на бизнес партньорства в целия свят.

Като средство за подпомагане на много Европейски индустриални политики и законодателни актове, Европейските стандарти и механизмите им на приложение, разработвани от Европейските органи за стандартизация се стремят да отговарят все повече на увеличаващото се търсене.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.65 сек