Програма на Европейския съюз за иновации

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-11-01
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 17 стр.
Специалност: Икономика
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (45KB)          Html format .Html (21KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

иновация, Европейски съюз, иновационна политика на България, чуждестранни инвестиции, финансиране на иновациите, АЧИ (Агенция за чуждестранни инвестиции), МСП (Малки и средни предприятия), Национална иновационна система

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В ЕС съществува недостиг на някои специфични умения и знания, които имат отношение към иновационните процеси. Пример за това е постоянният дисбаланс между предлагането и търсенето на работна сила със специфични умения в информационните технологии и комуникациите или сред операторите на рисков капитал, притежаващи професионални знания и умения, необходими за оценка и управление на инвестициите в иновативните предприятия, работещи в новите технологични области. Иновациите изискват широкомащабно придобиване на по-общи умения. Притежаването на предприемачески умения вече е задължително, както и справянето в нова и постоянно променяща се работна среда.

Накратко предизвикателството е да се разработи европейски подход за иновационната политика, която ще бъде средство за икономически растеж. С помощта на специалните програми за поощряване на иновациите, включени в различни рамкови програми за научни изследвания на ЕС, беше постигнат забележителен напредък при свързването на националните иновационни системи.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек