Национална конкурентноспособност на страните от ЕС – ефекти от Лисабонската стратегия

Вид: магистърски проект
Прибавен: 2010-10-26
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 121 стр.
Специалност: Финанси
Предмет: Финанси
Цена:
 (80 лв) 64.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 16.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (123KB)          Html format .Html (37KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

национална конкурентноспособност, Европейски съюз, Лисабонска стратегия, световен икономически форум, работа на европейските институции, конкурентноспособност на предприятието, стратегии за икономически реформи

Частично (кратко) резюме на темата

Изпълнението на Лисабонската стратегия е още по-належащо днес, когато изоставането по отношение на растежа от Северна Америка и Азия е по-голямо, като в същото време Европа е изправена пред комбинираните предизвикателства на ниския прираст на населението и неговото остаряване. Времето тече и няма място за самодоволство. За да компенсираме изгубеното време, сега трябва да провеждаме реформите по-ефективно.

Изпълнението на тези цели изисква участието на всекиго. Това предполага по-резултатна работа на европейските институции и на държавите-членки посредством по-голямото им политическо ангажиране, по-масово и дълбоко ангажиране на гражданите на Европа и осъзнаване на факта, че работейки заедно, европейските държави принасят блага за всички свои граждани.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек