Национална конкурентноспособност на страните от ЕС – ефекти от Лисабонската стратегия

Вид: магистърски проект
Прибавен: 2010-10-26
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 121 стр.
Специалност: Финанси
Предмет: Финанси
Цена:
 (80 лв) 64.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 16.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (123KB)          Html format .Html (37KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

национална конкурентноспособност, Европейски съюз, Лисабонска стратегия, световен икономически форум, работа на европейските институции, конкурентноспособност на предприятието, стратегии за икономически реформи

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Изпълнението на Лисабонската стратегия е още по-належащо днес, когато изоставането по отношение на растежа от Северна Америка и Азия е по-голямо, като в същото време Европа е изправена пред комбинираните предизвикателства на ниския прираст на населението и неговото остаряване. Времето тече и няма място за самодоволство. За да компенсираме изгубеното време, сега трябва да провеждаме реформите по-ефективно.

Изпълнението на тези цели изисква участието на всекиго. Това предполага по-резултатна работа на европейските институции и на държавите-членки посредством по-голямото им политическо ангажиране, по-масово и дълбоко ангажиране на гражданите на Европа и осъзнаване на факта, че работейки заедно, европейските държави принасят блага за всички свои граждани.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек