Разработка на WEB базирана информационна система за управление и координация на туроператорски услуги.

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2005-08-18
Рейтинг:
3.7857 1 2 3 4 5
(14 гласа)
Дължина: 171 стр.
Специалност: Компютърни системи и управление.
Цена:
 (99 лв) 79.20 лв (нова цена)
  (Спестявате 19.80 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (107KB)          Html format .Html (57KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

история, характерни особености, основни понятия и услуги в Интернет, проектиране на информационна система, анализ и цели на системата, софтуерни средства за реализация на приложението, проектиране на базата данни, програмна реализация и програмен код, графична част на приложението.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Предметът на тази дипломна работа е проектирането и разработването на WEB базирана информационна система. Тя използва предимствата на Интернет и предоставя възможност за on-line управление и координация на туроператорски услуги. Това приложение е виртуален аналог на реалната дейност, която извършва компания - продажба на тур-операторски услуги на други фирми. Услугата е от тип “бизнес към бизнес” и улеснява не само дейността на фирмата и служителите й, но и нейните клиенти, като им спестява време и ресурси и едновременно с това осигурява лесен достъп до огромен масив от данни. Фирмата предоставяща услугата получава възможността лесно да управлява и координира предоставяните услуги, да определя приоритетни клиенти, да дефинира различни видове комисионни за всеки от тях, както и да разполага с пълен набор комуникационна информация необходима за работата с клиента. Клиентите имат възможност за достъп по всяко време и от всяко място до база от данни, която съдържа информация на две нива. Първо, данни за хотели и второ данни отнасящи се до дейността на собствените служители. Клиентът регистрирал заявка за резервация чака за официалното и потвърждение и при наличие на такова получава необходимите му гаранции за сигурно изпълнение на регистрацията. Гарантирана е поверителността на информацията и финансовите условия за всеки клиент.

Приложението е дружелюбно настроено към потребителя, което улеснява работата с него - не съществуват изисквания за специални компютърни умения и познания, а минимална компютърна грамотност, необходима за правилното ориентиране в Интернет среда.

Главната цел на настоящата дипломна работа е представянето на работата на приложение за Интернет, както и средствата за неговото изграждане. Чрез това представяне в частност се набляга и на предимствата, които дадена фирма може да извлече от използването на такъв вид приложение. То улеснява ежедневната й работа и спомага за нейното усъвършенстване и успешното й развитие.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек